Met welke verzekering kom je het voordeligst uit?

Je kan talloze verzekeringen afsluiten voor allerlei zaken. Een verzekering is een preventieve bescherming tegen groot financieel verlies. Door maandelijks een bedrag te betalen aan de verzekeraar, zal deze de kosten dekken op het moment dat er iets vervelends gebeurt. Welke kosten worden gedekt hangt af van het soort verzekering dat je afsluit. Zo zal een goedkope autoverzekering de kosten dekken wanneer je een auto van een ander raakt en de schade moet worden hersteld. Een autoverzekering is wettelijk verplicht, maar er zijn veel verzekeringen die je niet hoeft te hebben, maar die wel handig kunnen zijn afhankelijk van je situatie. Hieronder lees je wat handige verzekeringen zijn om te hebben en hoe je er voordelig mee uitkomt.

De voordeligste brandverzekering

Een brandverzekering dekt niet alleen de kosten wanneer er schade is ontstaan door brand. Ook schade ontstaan door water bij een geknapte leiding bijvoorbeeld wordt gedekt door een brandverzekering. Je kan brandverzekeringen brandverzekering vergelijken om te zien wat de specificaties zijn. Als je een oud huis hebt dat niet grondig gerenoveerd is in de afgelopen jaren, is een basis brandverzekering het meest voordelig. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen wanneer je een oud huis wilt verzekeren. Ook wanneer je bijvoorbeeld een huis van hout hebt, een brandbaar materiaal, zal de prijs van een brandverzekering hoog uitvallen. Een brandverzekering is geen wettelijke verplichting, dus het kan voordeliger zijn te kiezen voor geen brandverzekering. Echter, in geval van brand of schade door bijvoorbeeld storm, moet je zelf de schade herstellen en de kosten dekken.

De voordeligste reisverzekering

Een reisverzekering is net als een brandverzekering niet verplicht. Daarentegen is de kans dat er op reis iets mis gaat wat geld kost groot. Denk aan diefstal, pech, ziekte, vlucht annulatie of schade aan bagage wat gedekt kan worden met een reisverzekering. De voordeligste reisverzekering hangt af van je persoonlijke situatie. Ga je tijdelijk op reis, maximaal één keer per jaar? Een tijdelijke reisverzekering is dan het voordeligst. Als je meerdere keren per jaar van plan bent op vakantie te gaan of te reizen, kun je beter een jaarlijkse reisverzekering nemen. Ook ligt het er maar net aan wat je op reis of vakantie gaat doen, welke opties je nodig hebt van een reisverzekering. Als je slechts met openbaar vervoer zult reizen, zal je geen pechhulp nodig hebben. Om voordelig uit te zijn met een reisverzekering, zul je dus goed moeten opletten wat je wel en wat je niet laat dekken.

De voordeligste inboedelverzekering

Met brandverzekering is je huis al tegen veel zaken beschermd, maar de spullen die binnen staan niet. Hiervoor moet je een aanvullende verzekering afsluiten. De kans is groot dat je spullen in huis hebt staan die veel geld kosten en je veel waard zijn. Om ze te beschermen tegen schade en diefstal kun je een inboedelverzekering afsluiten. Samen met de verzekeraar kun je in je huis een berekening maken van de waarde van al je spullen. Als je echter iets bezit wat boven de maximale waarde uitstijgt van de verzekeraar, is het voordeliger een aparte verzekering voor dit voorwerp af te sluiten. Je bent nog voordeliger uit wanneer je zonder al je spullen mee te nemen in het bedrag gewoon een maximaal bedrag afspreekt met de verzekeraar.

Join to newsletter.

Curabitur ac leo nunc vestibulum.

Continue Reading

Get a personal consultation.

Call us today at (555) 802-1234

Request a Quote

Aliquam dictum amet blandit efficitur.